Telefon ikonÅpne/lukk meny
Når kun den beste
kandidaten er god nok...

IQ-test

iq-test, iq

Performias IQ-test måler evnen til å raskt ta til seg og behandle informasjon.

IQ-test får du uten ekstra kostnad når du bruker personlighetstest og analyser.

Performias IQ-test er utviklet for å måle en persons evne til å løse problemer

Nesten alle stillinger krever at den ansatte er i stand til å løse problemer. Når det er klart hva stillingen krever, vil IQ-testen hjelpe deg til å finne den personen som best dekker kravene.

Testen har 80 spørsmål, og kandidaten har 30 minutter til å besvare.

Det er viktig å merke seg at det ikke er direkte sammenheng mellom intelligens og sosial kompetanse. IQ-testen forteller noe om kandidatens potensial til å tilegne seg og analysere informasjon. Den sier ikke noe om evnen til å omsette kunnskap til verdiskaping og resultater.

Det finnes mange med IQ godt under gjennomsnittet som når svært langt med pågangsmot, arbeidsvilje, en vinnende personlighet og ukuelig optimisme. Høy score på en IQ-test er på ingen måte en garanti for at jobben blir gjort.

Ved mange ansettelser vil en IQ-test gi deg den tilleggsinformasjonen du trenger for å ta en tryggere beslutning. Testresultatet bidrar til et mer helhetlig bilde av kandidatens forutsetning for å levere resultater i den aktuelle stillingen.

To prosjekter hvor vi kombinerte personlighetstest og IQ-test ga interessant men forventet informasjon. 20 søkere til en stilling som butikksjef og 20 søkere til en stilling som programmerer gjennomgikk personlighetstesten og IQ-testen. Gode butikksjefer er svært fleksible og oppegående personligheter som må takle alt fra ledelse og salg til sjauing på lageret. De kom naturlig nok i gjennomsnitt godt ut på personlighetstesten, men noe lavere enn programmerere på IQ-testen. Programmerere er ikke kjent for å ha den mest sosiale og utadvendte personligheten, men må være svært kjappe i hodet – noe testingen bekreftet.

Mensa har nettsider som gir mye informasjon for deg som er spesielt interessert i hva IQ er og hva en test måler og ikke måler.

Neste gang du ansetter, prøv vår IQ-test!